Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátorban is óvintézkedéseket vezetnek be

| 2020. 09. 21. | 17:05:00
Karanténban tizenketten vannak.
Nyírbátorban is óvintézkedéseket vezetnek be
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járványügyi készültség miatt a személyes ügyfélfogadás módja Nyírbátorban is megváltozott. Arra kérik az ügyfeleket, hogy a polgármesteri hivatalban az intézendő ügyeiket továbbra is elsősorban elektronikusan vagy telefonon intézzék.

Kizárólag a halaszhatatlan ügyekben ügyfélfogadási időben (hétfőn 8:00-16:00 óra; csütörtök: 8:00-16:00 óra;) kérelmeket papíralapon a portaszolgálat közreműködésével átveszik, és indokolt esetben az erre kijelölt földszinti irodában

lehetőséget biztosítanak személyes konzultációra, de csak abban az esetben, ha az ügyfél egyedül érkezik és maszkot visel, amely az orrot és a szájat folyamatosan elfedi. A hivatal folyosóján rendszeresen maximum 3 ügyfél tartózkodhat, a biztonságos védőtávolság betartása mellett.

Óvoda, bölcsőde

A Kerekerdő székhely, valamint a Százszorszép tagóvodába érkezéskor és távozáskor egy gyermeket egy szülő kísérhet be az épületbe, szájmaszkban. A bejáratnál egy-egy dolgozó felügyeli az épületbe lépést, egy-egy öltözőben egyszerre maximum 3 szülő tartózkodhat. Az érkező szülőnek a kezét fertőtlenítenie kell. A járványügyi helyzet, a fertőtlenítések miatt az óvodát fél 9-től 16 óráig zárva tartják. Az ebben az időben érkező, távozó gyermekeket a bejáratnál átveszik, illetve átadják. A kilincseket, játékokat, eszközöket, felületeket rendszeresen fertőtlenítik.

A Nyitnikék tagóvoda megtartotta a tavasszal kialakított, szülők által elfogadott szokást, mely szerint a szülő az épületbe nem lép be, érkezéskor, távozáskor csenget, és a bejáratnál veszi vagy adja át a gyermeket.

A gyerekek csoportba lépés előtt, valamint napközben szükség szerint mindhárom óvodában, felnőtt felügyelete mellett alaposan, szappannal kezet mosnak és papírtörölközőt használnak. A törölközők mosása hetente többször történik.

Ahogyan az országban mindenütt, október elsejétől kötelezően mérik a testhőmérsékletet.

Bölcsődében az öltözőben egyszerre, csak egy-egy hozzátartozó tartózkodhat. Maszk használata a szülőknek kötelező. A gyermek átvétele hőmérőzés után történik.

Védőnői szolgálat: hőmérőzés, rizikőszűrés, telefonos egyeztetés után történik a behívás a tanácsadásra, így lehetséges tartani a megfelelő távolságot, és minden gondozott után felületfertőtlenítés történik.

Segítenek

A koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a karanténban lévőket az önkormányzat a szociális intézményén keresztül segíti, amennyiben nincs olyan hozzátartozójuk, akik az ellátásukról gondoskodni tudnak. Az intézmény telefonszáma: 06 42/630-863

Az intézmény gondozói a telefonos jelzést követően felkeresik az igénylőt.

Jelenleg Nyírbátorban a karanténban lévők száma: 12 fő.

Gyógyászat: ha tünet van a betegnél a kezelés elmarad, de egy későbbi időpontban rugalmasan pótoljuk.

Idősek Otthona

Az országos tisztifőorvos határozatával 2020. szeptember 7. napjától intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el. A intézményt csak indokolt esetben, egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni. Felmentés csak akkor adható, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív Covid-teszt birtokában lehet felvenni.
A hozzátartozók a következő telefonszámon érdeklődhetnek az ellátottakról: 06 70/379-4622. Ugyanitt lehet megbeszélni, ha csomagot szeretnének eljuttatni hozzájuk. 

Könyvtár

A könyvtár a szokásos nyitvatartási időben fogadja az olvasókat. A hatodik életévüket betöltöttek kötelesek maszkot viselni. A felnőtt és a gyerekkölcsönzőben plexifalat építenek a nagyobb biztonság érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés