Vonat elé hajtott, vádat emeltek az apagyi sofőr ellen

Szabolcsihír

2020.09.11. 15:22

Vonat elé hajtott, vádat emeltek az apagyi sofőr ellen
Nem vette észre a közeledő szerelvényt (illusztráció: Három Határ Hírei)

Figyelmetlensége miatt következett be a baleset.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a sofőr ellen, aki idén áprilisban, Apagyon, fékezés nélkül hajtott be egy vasúti átjáróba, ahol összeütközött egy Nyíregyházára tartó személyvonattal.

Az érvényes vezetői engedéllyel rendelkező 78 éves férfi, 2020 áprilisában kistehergépkocsijával Apagyon közlekedett Kállósemjén felé, amikor a csupán jelzőtáblával jelzett vasúti átjáróhoz ért. Ebbe fékezés nélkül behajtott, nem vette észtre, hogy Vásárosnamény felől egy személyvonat közeledik - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A mozdonyvezető azonnal dudált és vészfékezett, azonban az ütközést nem tudta elkerülni, a kisteherautó elejének ütközött. A balesetben csupán a gépjárművet vezető idős férfi sérült meg könnyebben, azonban mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett.

A figyelmetlen sofőr KRESZ szabályt szegett, ezzel a vonaton utazók életét, testi épségét veszélyeztette, ezért az ügyészség vádat emelt ellene.

A baleset elkerülhető lett volna, ha a sofőr a vasúti átjárót fokozott óvatossággal közelíti meg, és meggyőződik arról, hogy valamelyik irányból vasúti jármű közeledik-e.

vonatbalesetApagy

Szóljon hozzá!

Hirdetés