Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi felügyelet alatt állva zsarolt Tiszalökön

| 2020. 10. 30. | 19:08:00
Nagypályás. Elszámolási vita rendezésére indult, vesztére.
Bűnügyi felügyelet alatt állva zsarolt Tiszalökön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi felügyelet alatt állva zsarolhatta meg ismerősét az a férfi, akinek október 30-án letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A gyanúsítottal szemben tavaly szeptemberben azért indult büntetőeljárás, mert a rendelkezésre álló adatok szerint segítséget nyújtott ahhoz, hogy társai több mint száz millió forinttal megkárosítsák a sértettet. A gyanúsított és társai 2019 júniusban azt a látszatot keltették a sértett előtt, hogy nagy mennyiségű kábítószert akarnak vásárolni, melyet majd többszörös áron fognak tovább értékesíteni. Azt állították, hogy a sajátjuk mellett a sértett pénzét is „befektetik”, jelentős hasznot ígérve neki ezzel.

80 millió forintot csalhatott ki

Az első alkalommal a sértett 15 millió forintot adott át a kábítószer megszerzésére, néhány hét múlva pedig a 37-es számú főúton az egyik kilométerkőhöz 45 millió forintot tett le, majd egy másik helyen felvette a gyanúsított társai által előre odakészített, kábítószernek álcázott csomagot. Később a sértett még további 20 millió forintot adott át a kábítószer-vásárlások fedezetéül.

A gyanúsítottal szemben csalás miatt indult eljárás, mely során bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság azzal, hogy a gyanúsított Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területét nem hagyhatja el. A gyanúsított – a bíróság rendelkezése ellenére – október 26-án engedély nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyébe, Tiszalökre ment, ahol egy elszámolási vita során ismerősét megveréssel fenyegette meg, ha az nem fizet neki egymillió forintot.

A pénz átvételekor a gyanúsítottat letartóztatták, vele szemben zsarolás miatt indult eljárás.  

A gyanúsított fenti cselekményével a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait súlyosan megszegte, mely miatt esetében a továbbiakban fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.  A bíróság ezen indokok alapján a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, november 30-ig elrendelte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés