Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán is gyorsabban terjed a koronavírus

| 2020. 10. 05. | 18:52:00
Egy hét alatt megduplázódott a fertőzöttek száma.
Mátészalkán is gyorsabban terjed a koronavírus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán a koronavírus terjedése - az országos tendenciának megfelelően - felgyorsult,

az egy héttel ezelőtti fertőzésszám megduplázódott, azaz jelenleg 16 aktív koronavírussal fertőzött személy van a városban. Ennek megfelelően a szoros kontaktok száma is nőtt, sokkal több járványügyi megfigyelésről vannak információim, egészségügyi okokból mintegy 30-an, külföldi hazatérés okán 9 fő van járványügyi eljárás hatálya alatt

- közölte szokásos videóüzenetében október 5-én Hanusi Péter Mátészalka polgármestere.

A maszkviselés és a szórakozóhelyek nyitvatartása vonatkozásában szigorúbb szabályok vannak érvényben, az ezt ellenőrző közterület-felügyelők beszámoltak a tapasztalatokról. Ez alapján elmondható:

  • A mátészalkai vendéglátó egységek szigorúan betartják a 23 órai zárást, emiatt sehol nem volt szükség intézkedésre.
  • A maszkviselést illetően viszonylag fegyelmezetten tartja be a lakosság a szabályokat, felszólításra helyre (orrot és szájat egyaránt fedő módon) kerülnek a maszkok.

A járványügyi szakemberek, és dr. Takács Csaba Mátészalka jegyzője (mint helyi kereskedelmi hatóság) javaslatára arról döntöttünk, hogy minden kereskedelmi egységet a közterület-felügyelet munkatársai felkeresnek az elkövetkezendő napokban, ennek az ellenőrzésnek a tapasztalatai alapján döntenek esetleges intézkedésekről. Kérek mindenkit, hogy ahol csak lehetséges, hordjuk a maszkot.

Döntöttek arról, hogy a kormányzati Operatív Törzs ajánlásának megfelelően

  • október 10. (szombat) napjától a nagypiac teljes területén kötelező a maszk viselése.
  • A Szalka-Víz Kft. munkatársai a továbbiakban is fertőtlenítik az oktatási intézmények, az óvodák és a bölcsőde területét, környezetétét és a városi játszótereket.

Egyértelmű, hogy a koronavírus terjedése Mátészalkán is felgyorsult - hangsúlyozta a polgármester, aki azt kérte: mindenki tartsa be a maszkviselés szabályait, figyeljen a szociális távolságtartásra, a rendszeres kézfertőtlenítésre, környezete fertőtlenítésére. Közösen ezen is túl leszünk!

Mára mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a koronavírus senkit sem kímél, szinte az élet minden területéről van tudomásunk fertőzöttről a környezetünkben - figyelmeztetett Hanusi Péter

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés