Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megöléssel fenyegette az idős férfit egy fiatal Szabolcsban

| 2020. 10. 09. | 14:02:00
A sértettet nyakánál fogva földre rántotta, majd bezárta a fészerbe. A büntetett előéletű Z. F.-et letartóztatták.
Megöléssel fenyegette az idős férfit egy fiatal Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 9-én a rablás bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult eljárásban november 9-ig elrendelte fiatalkorú Z.F. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a 17 éves férfi október 6-án, a kerítésen átmászva bement a korábbról már ismert idős sértett udvarára, és ott elbújva figyelte őt. Miután a sértett észrevette a fiatalt, kérdőre vonta őt. Ekkor a gyanúsított pénzt követelt tőle, majd elkapta a sértett nyakát, a földre rántotta, és elkezdte húzni a hátsó kert felé.

Közben a 83 éves sértett segítségért kiabált, ezért a gyanúsított levette magáról a pulóverét, azzal fogta be a száját. Azzal fenyegette, hogy ha nem ad neki pénzt, megöli.

A gyanúsított behúzta a sértettet egy melléképületbe, ahol átkutatta zsebeit, elvette a mobiltelefonját és a kulcscsomóját, majd kirohant a fészerből, és bezárta az ajtót. A gyanúsított még aznap eladta a sértett telefonját ismerősének 3 ezer forintért.

Fiatalkorú Z.F. büntetett előéletű, és jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban hasonló jellegű, vagyon elleni bűncselekmények miatt. Munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, ezért a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy újabb bűncselekményt követne el. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy az idős korú sértettet megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná és ezzel megnehezítené a bizonyítást. Ezek alapján a bíróság elrendelte a fiatalkorú férfi letartóztatást, melynek végrehajtására az illetékes javítóintézetet jelölte ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés