Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem beszélt a vesztegetéssel vádolt szabolcsi háziorvos

| 2020. 10. 26. | 17:06:00
Nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról az előkészítő ülésen.
Nem beszélt a vesztegetéssel vádolt szabolcsi háziorvos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék október 26-án tartott előkészítő ülést a vesztegetés elfogadásának bűntette miatt dr. O. A. vádlottal szemben folyamatban lévő büntető ügyben. 

A vádirat szerint a férfi egy Szabolcs megyei településen 2017. június 1-jétől háziorvosi szolgálatot látott el, így jogosult volt mind a keresőképtelenség igazolására, mind gyógyszerfelírásra. 2019. június 5-én egy helyi férfi arra kérte a rendelőben, hogy két hétre visszamenőleg állítson ki neki keresőképtelenséget igazoló okiratot. A vádlott ezt teljesítette, azonban ezért anyagi ellenszolgáltatást kért. Miután megkapta a kért összeget, kötelességét megszegve – annak ellenére, hogy nem minősült keresőképtelennek a férfi – valótlan igazolásokat állított ki számára. A fentieken túl a vádlott teljesítette a férfi azon kérését is, hogy gyermekei részére gyógyszereket írjon fel annak ellenére, hogy a gyerekek orvosi vizsgálaton nem vettek részt, így a felírt gyógyszerek szükségességéről nem bizonyosodott meg. A recepteket később a férfi nem használta fel, hanem a rendőrségen feljelentést tett a vádlottal szemben.

A vádlott az előkészítő ülésen nem tett nyilatkozatot, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Bizonyítási indítványként olyan tanúk kihallgatását kérte, akik nyilatkozni tudnak arról, hogy körzetében a munkáját elismerik és tisztelik. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés