A tervezett bevásárlóközpontról is beszélt Mátészalka polgármestere

Szabolcsihir.hu

2020.11.19. 19:51

A tervezett bevásárlóközpontról is beszélt Mátészalka polgármestere
Hanusi Péter polgármester

A szakhatság szerint nem olyan egyszerű a Nagykárolyi út és a Zöldfa utca kereszteződésének átalakítása.

Hirdetés

Hirdetés

A sokak által csak „Stopshop”–beruházásként emlegetett bevásárlóközpont megvalósításával összefüggően is hozott döntést november 19-én Mátészalka polgármestere. Hanusi Péter a közösségi oldalán azt mondta, a Zöldfa Ingatlanfejlesztő Kft. és az önkormányzat között létrejött településrendezési szerződés módosításáról van szó.

Ismert: a beruházó egy 4800 négyzetméteres bevásárlóközpont megvalósítására kapott engedélyt 3380 négyzetméter zölterület és 230 parkoló biztosításával. 

– A településrendezési koncepció kialakításakor meghatároztuk a mátészalkaiak érdekeit leginkább szolgáló elvárásokat, majd kemény tárgyalások után megállapodtunk lámpás kereszteződés kialakításáról a Nagykárolyi út és a Zöldfa utca kereszteződésében, valamint a Tesco irányába történő út- és járdaépítésről, vízelvezetésről. Azonban az engedélyeztetés során a szakhatóság arra az álláspontra jutott, hogy ha a közeli vasúti kereszteződésben éppen tilosat mutat a lámpa, a forgalom nagyon feltorlódna, nehezítve az ingatlanokra való behajtást – részletezte. Mint folytatta, olyan közös szakmai megoldás kidolgozását kérték a beruházótól és a hatóságtól, amelyik leginkább elősegíti Mátészalka közlekedésbiztonságát. 

– Megoldás lehetne a Nagykárolyi út Zöldfa utcai kereszteződésének kiterjesztésre, a csomópont áttervezésre vár gyalogátkelőhely közbeiktatásával. Mivel az eredeti szerződésben nem ez szerepelt, így a projekt haladásához szükséges a szerződés módosítása – fűzte hozzá.

MátészalkaberuházásSzabolcs-Szatmár-Beregbevásárlóközpont

Hirdetés

Szóljon hozzá!