Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar-kínai cég jegyzi a Kemecsei Ipari Parkot

| 2020. 11. 27. | 19:53:00
Bejegyezték, kezdődhet a fejlesztés.
Magyar-kínai cég jegyzi a Kemecsei Ipari Parkot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a MÁV-REC Kft. mint a CELIZ-konzorciumvezetője (Central-European Logistical and Industrial Zone) megállapodásának megfelelően megkezdte munkáját a Záhony Logisztikai és Ipari Övezet konzorcium; a napokban

bejegyezték a magyar-kínai tulajdonú Kemecse Ipari Park Kft-t, amely egyedülálló környezetet és támogatást biztosít a befektetők számára, ezáltal segíti a külföldi vállalkozások bevonzását és a záhonyi térség fejlesztését

– tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

A közleményben György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kifejtette, hogy a záhonyi térség felvirágoztatása gazdaságstratégiai jelentőségű lépés, amely hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország Európa kapuja, vagyis az Ázsia és Európa közötti teherforgalom kulcspontja legyen, így Északkelet-Magyarország a térség logisztikai központjává emelkedjen.

A koronavírus-járvány még inkább felértékelte a beruházás jelentőségét, hiszen az átrendeződő nemzetközi versenyben lehetőségünk van kanyarban előzni – fogalmazott az államtitkár.

A minisztérium és a konzorcium együttműködésének célja a záhonyi térség, kiemelten a vasúti határátkelőhely rehabilitációja, és ezzel összhangban a térség fejlesztésére irányuló logisztikai és ipari beruházások létrejöttének támogatása. Emellett kiemelt célkitűzés olyan külföldi befektetők bevonzása, akik tőkét és tudást hoznak a térségbe, hozzájárulva ezzel a régió felzárkózásához, munkahelyteremtő és megtartó képességének növekedéséhez - közölte az ITM.

A konzorcium munkájának eredményeként bejegyezték a Kemecse Ipari Park Kft.-t, amelyben a kemecsei önkormányzat mellett a kínai tulajdonú Sino-Hungary Kft. a többségi tulajdonos. A Kemecsei Ipari Park Kft. a rendelkezésre álló területnek és logisztikai potenciáljának köszönhetően kiemelt lehetőséget, egyedülálló környezetet és támogatást biztosít a kínai cégeknek, megnyitva és zökkenőmentessé téve az utat a vállalkozások magyarországi beruházásainak megvalósításához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés