Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátorban ingyen és kedvezménnyel tesztel az önkormányzat

| 2020. 11. 15. | 18:35:00
A maszk használatát a piacra és közterületekre is kiterjesztették.
Nyírbátorban ingyen és kedvezménnyel tesztel az önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány napokban bejelentett, szigorító intézkedései nyomán Nyírbátorban több helyi intézkedés történt. Mindezekről Máté Antal polgármester Faceboook-oldalán tájékoztatott.

Kötelező a maszk használata:

  • a Városi Piac területén
  • a közterületeken, nyilvános helyeken (kivéve: sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken)
  • minden intézményben

Az év hátralévő részére tervezett rendezvények (csepererdő faültetés, bátori karácsony, adventi gyertyagyújtások, karácsonyi fotózás a kuckóban, mikulásünnepség, óévbúcsúztató, újévköszöntő rendezvények, színházi előadások) elmaradnak

Az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési intézmények, azaz a Kerekerdő Óvoda és a Napsugár Bölcsőde nyitva tart a járványügyi szabályok betartásával.

A sportpálya nyitva tart, tekintettel arra, hogy az egyéni szabadidős tevékenységek (futás, gyaloglás, játszótér használata) megengedettek. A csapatsportok tilosak. (kivéve: a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzést és sportrendezvényt).

A nyírbátori önkormányzat további, saját hatáskörben hozott intézkedései a következők:

Az önkormányzat által vásárolt gyorstesztekkel ingyenesen teszteli az önkormányzat a Nyírbátorban működő oktatási, nevelési és szociális intézmények dolgozóit (nem csak önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóit), a polgármesteri hivatal dolgozóit, valamint önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóit (pl. konyha, fürdő, óvoda, orvosi ügyelet,védőnők, bölcsőde, könyvtár)

Az önkormányzat igénylés alapján:

  • térítésmentes tesztelési lehetőséget biztosít a kórházból PCR teszt nélkül hazatért városlakóknak;
  • kedvezményes tesztelési lehetőséget biztosít úgy hogy a teszt árából 1600 forintot az önkormányzat átvállal azoknál, akik COVID-19 fertőzöttel egy háztartásban élnek, vagy a fertőzöttel szoros kontaktba kerültek és mindkét esetben 65 életévüket 2020. évben betöltötték vagy betöltik vagy igazoltan krónikus betegségben szenvednek.
  • kedvezményes beszerzési áron biztosítja a tesztelést az önkormányzat által tesztelésre kijelölt helyszínen azon COVID betegségből felépült személyeknek, akik ezt igénylik és a munkájukba történő visszatéréshez a háziorvos nem rendelte el a PCR tesztet, és így nincs negatív tesztjük.
  • kedvezményes szolgáltatási áron biztosítja a tesztelést azon nyírbátori székhelyű vállalkozások részére, akik ezt igénylik.

A koordinálási munkát a hivatal munkatársa fogja össze. Az igényeket az alábbi elérhetőségek egyikén szükséges bejelenteni:

  • alpmtitkarsag@nyirbator.hu, vagy
  • 42/281-042/101 mellék

A Nyírbátori Polgármesteri Hivatalban (Szabadság tér 7.) a személyes ügyfélfogadás szünetel, elsősorban levélben, online vagy telefonon keresztül történik az ügyintézés. (Kivéve, amely személyes jelenlétet igényel.)

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés