Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra nyílnak az adventi kalendárium ablakai Vásárosnaményban

| 2020. 11. 30. | 17:05:00
A virtuális térben ünnepel a város.
Sorra nyílnak az adventi kalendárium ablakai Vásárosnaményban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint az országban mindenütt, Vásárosnaményban is elmaradnak az adventi programok. Pedig 2013. óta minden évben megszervezik a beregi városban az „Advent Vásárosnaményban” című programsorozatot, A városi, közös ünnepvárást elsodorta a járvány.

A szervezők azonban nem adták fel, ezért úgy döntöttek, a virtuális térben lesznek majd együtt a városlakók.

Természetesen idén is elkészült a város adventi koszorúja a Szent István szobor körül, vasárnaponként Filep Sándor polgármester az egyházi felekezetek vezetőivel, mikuláskor pedig a vásárosnaményi gyerekekkel közösen meggyújtják a gyertyát, melyet a városlakók a városi televízió adásának köszönhetően, élőben kísérhetnek figyelemmel, továbbá a város adventi oldalán és a Tourinform iroda Facebook oldalán.

November 29-én kinyílt az adventi kalendárium első ablaka. A gyerekeknek és felnőtteknek szívből ajánlják, Naponta új ajtót lehet megnyitni a kalendáriumon. Senki nem marad le, aki megkésne, ugyanis visszalapozhatók a napok.

Minden ajtó, ablak mögött találni majd olyan ajánlókat talál benne, amelyek a remények szerint segítenek szívünket-lelkünket felkészíteni a karácsonyra.

A négy adventi gyertya jelentése nyújtja a tartalmakat: hit, remény, öröm, szeretet, ezek a vallási és egyetemes értékek adják

„a nap verse, a nap motivációja, a nap filmje, a nap receptje” ajánlókat.

Az alkotók célja, mint írják, hogy "mindenki a saját otthonában, biztonságban élvezhesse az előadásokat, de mégis együtt legyünk és lélekben közösen készüljünk a szentestére".

Minden adventi időszakban kiemelt – s a szervezőknek a legkedvesebb – tevékenység a segítő összefogás, az adománygyűjtés, erről a nemes feladatról ebben az évben sem mondunk le.

2020-ban a 14 év alatti vásárosnaményi beteg gyermekeket és családjukat szeretnék támogatni a betegséggel folytatott küzdelmükben.

Az ő megsegítésükre, életkörülményeik javítására indítják az adventi adománygyűjtő programot, melyhez december 31-ig várják az önzetlen felajánlásokat, anyagi támogatást. Az összegyűlt adományt szakmai bizottság osztja majd szét a rászorulók között.

  • Az adománygyűjtő számla neve: Adománygyűjtés Vásárosnamény
  • számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11744065-15403399-10430006.

Szeretet postaládát helyeznek az adventi koszorú mellé, melybe mindenki bedobhatja köszönő, hálaüzenetét amit névtelenül és címzés nélkül azoknak ír, akik helyettünk, értünk dolgoznak ezekben a nehéz napokban. Az élet nem állhat le a járvány miatt, sokak nem tehetik meg, hogy otthonról lássák el munkájukat. A mindennapi hősök azok az orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentők, rendőrök, tűzoltók, eladók, biztonsági őrök, gyógyszertári dolgozók…, akik teszik a dolgukat a legnehezebb időkben is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés