Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a 661 millióból épült inkubátorházat Nagykállóban

| 2020. 12. 02. | 16:11:00
Öt üzemcsarnok és három irodát alakították ki.
Átadták a 661 millióból épült inkubátorházat Nagykállóban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 661 millió forintos beruházással épült vállalkozói inkubátorház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a száz százalékban európai uniós forrásból megvalósult fejlesztést december 2-án adták át. Az eseményen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt felépített épület a jövőt szimbolizálja, hiszen a vírus időszakában nemcsak a munkahelyek megmentésével és megőrzésével, hanem a járvány utáni gazdasági időszakra való felkészüléssel is foglalkozni kell.

A város önkormányzata több mint 661 millió forint támogatást kapott arra, hogy a helyi kis- és középvállalkozásoknak megfelelő infrastruktúrát biztosítson, és elvégezze az ehhez szükséges ingatlanberuházást.

Schanda Tamás szavai szerint ebbe a fejlesztésbe az önkormányzat a 2200 négyzetméteres, saját tulajdonú telek biztosításával tette bele a saját részét, így készülhetett el a csaknem 1400 négyzetméteres csarnokterület és a hozzá kapcsolódó mintegy 200 négyzetméteres irodarész, valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók. A létesítmény remélhetőleg mielőbb fontos helyszíne lesz a helyi gazdasági életnek, és sok új, kreatív ötlet indul majd innen a megvalósítás útjára – tette hozzá az államtitkár. Rámutatott: az innováció kiemelt fontosságú az ország jövője szempontjából, az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott gyógyszeripar és az egészségügy mellett minden ágazatban szükség van az új ötletekre, a gyors megújulásra és a fejlődés képességére. Csak azok a cégek tudnak megfelelő módon működni és továbbműködni, amelyek belső folyamataikat, termékeiket és szolgáltatásaik palettáját úgy tudják megváltoztatni, hogy azokra az új körülmények között is meglegyen a kereslet – rögzítette Schanda Tamás.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, a nyírbátori választókerületben 104 beruházást támogattak a Terület- és településfejlesztési operatív programon keresztül, ebből 80 beruházás már elkészült, a 15,7 milliárd forint összértékű fejlesztések még hátralévő beruházásait pedig a jövő év folyamán fogják átadni. A nagykállóihoz hasonló iparterület-fejlesztés Nyírbátorban és Nyírbogáton valósul meg, 1,5 milliárd, illetve 350 millió forint értékben – tette hozzá a képviselő. A Top következő hétéves fejlesztési ciklusa 2021-től Versenyképes Magyarországért operatív program néven indul el, amit a megyei önkormányzat gondoz majd – mondta a testület közgyűlésének kormánypárti elnöke az átadón. Seszták Oszkár hozzátette, a VMop keretösszege az összes operatív program forrásának húsz százalékát teszi ki, ami jelzi, hogy a kormány fontosnak tartja a vidéki Magyarország fejlesztését. A remények szerint a jövő év elején megjelennek az első pályázatok, emellett elindul egy projektelőkészítő alap, amely új eszköz lesz a megyei önkormányzatok kezében – fűzte hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés