Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Máriapócson nincs jutalom

| 2020. 12. 15. | 19:01:00
Azt nézzük inkább, hogy könnyíthetünk a lakosság terhein - mondja Papp Bertalan polgármester.
Máriapócson nincs jutalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány minden tekintetben átírta az életünket. A települési önkormányzatok az elvonások miatt többször is tervezték át a költségvetésüket. Arra voltunk kíváncsiak, a járvány miatt milyen döntéseket hozott a képviselő-testület 2020-ban mostanáig a polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői, képviselői tiszteletdíjakkal kapcsolatban. Járási székhelyek, települések polgármestereit kerestük meg. Válaszaikat a beérkezés sorrendjében közöljük.

[Beillesztett cikk: Mátészalkán a képviselők magukon kezdték a spórolást]

A rendkívüli jogrend óta nem változtattunk a tiszteletdíjak mértékén, a képviselők, bizottsági tagok megkapták a tiszteletdíjukat. Annyit kértem, kicsit aktívabbak legyenek a képviselők. Ebben a helyzetben eszembe sem jutott jutalmat osztani magamnak, magunknak, vagy bármilyen díjat emelni – válaszolta kérdésünkre Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere.

– Gusztustalannak tartom – pártállástól függetlenül –, ha bárki is jutalmat ad magának ilyenkor, amikor munkahelyek szűnnek meg. Eszembe sem jutna ilyesmi. Azt nézzük, hogy tudunk az embereken könnyíteni – szögezte le a kisváros első embere.

– A költségvetést nagyon feszesen tartottam – tette hozzá, majd azt is elmondta: most nem élelmiszercsomagot osztanak karácsonyra, hanem ingatlanonként 5000 forint készpénzt visz a postás Máriapócson. A szociális keretből vagy 2,5 köbméter tűzifát (szociális tűzifát) kapnak a rászorulók, aki nem jogosult, 15 ezer forint fűtési támogatást kap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés