Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés kísérlete Nyírbátorban - apa és fia beismerte

| 2021. 01. 11. | 16:46:00
Hatan rontottak be egy család házába.
Emberölés kísérlete Nyírbátorban - apa és fia beismerte
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék január 11-én tartott előkészítő ülést a társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt V.S. és társai vádlottakkal szemben folyamatban lévő ügyben - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A vádirat szerint I. rendű V.S. vádlott és öt társa 2019. június 15-én az esti órákban

ásóval, kaszával, vasvillával felfegyverkezve elmentek egy nyírbátori férfi lakóházához, hogy korábbi sérelmeik miatt elégtételt vegyenek.

Mikor a vádlottak a lakóház udvarára bementek, a férfi felesége elállta útjukat. A vádlottak életveszélyesen megfenyegették az asszonyt, majd a házba időközben bemenekülő férfi és fia után indultak. A kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomták, majd I. rendű és II. rendű vádlott a családfőt bántalmazni kezdte a náluk lévő eszközökkel, miközben azt kiabálták, hogy

„megölünk, összevagdalunk és beteszünk a temetőbe”.

A többi vádlott a bántalmazásban ténylegesen nem vett részt, de körbeállták a sértettet, és biztatták az I. rendű és II. rendű vádlottat. Ezután a több sebből vérző sértettet a szobában magára hagyták. A másik szobához mentek, ahova a sértett fia zárkózott be.

I. rendű vádlott az ajtó üvegrészét a nála lévő kaszával betörte, és azon keresztül megsebesítette a fiút, de a szobába nem tudott bemenni.  

Az idősebb férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét az idejében érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg. Fia 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság előtt I. rendű V.S. vádlott és fia (II. rendű V.S. vádlott) beismerte bűnösségét a vádirattal egyezően, és mindketten lemondtak tárgyaláshoz való jogukról.

Így az ő ügyükben bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül hoz ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék 2021. január 20-án 9 órakor.

A többi vádlott nem ismerte be bűnösségét az előkészítő ülésen, így velük szemben 2021. április 12-én 9 órakor tárgyalás tartásával folytatja az eljárást a bíróság, ahol a vádlottak részletes kihallgatása várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés