Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyverarzenál egy gégényi házban - lezárták a nyomozást

| 2021. 01. 20. | 11:06:00
A férfi azzal védekezett: mindig is érdekelték a katonai eszközök.
Fegyverarzenál egy gégényi házban - lezárták a nyomozást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse befejezte a nyomozást annak a gégényi férfinek az ügyében, aki egész fegyverarzenált tartott otthonában.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Z. 70 éves gégényi lakos ellen.

A demecseri rendőrök bűnügyi információjuk alapján tartottak kutatást 2020. október 5-én a nyugdíjas férfi gégényi otthonában. A gyanúsított önként átadott a rendőröknek 1640 darab, különböző kaliberű lőszert, amelyeket a háza udvarán elhelyezett lakókonténer alatt tartott.

A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak, gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és légpuskát.

Az elvégzett igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat eredménye szerint a légpuska lőfegyvernek, a töltények lőszernek minősülnek. A többi lefoglalt fegyver hatástalanítottnak bizonyult. A megalapozott gyanú szerint P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta birtokában a lőszereket, és a lőfegyvert.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni.

A nyomozást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés