Helikoptert zavart meg egy magosligeti férfi

szabolcsihir.hu

2021.01.22. 09:08

Helikoptert zavart meg egy magosligeti férfi
A kép illusztráció

Drága móka volt. Most emeltek vádat ellene Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Zöld fényű lámpájával akadályozta a határellenőrzést végző rendőrségi helikopter repülését az a férfi, akivel szemben most emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a rendőrség és az adóhatóság munkatársai 2019 novemberében egyik este helikopteres határellenőrzést tartottak a magyar-ukrán határ mentén Magosliget községet is érintve. A 21 óra körül felszálló helikopterben a két pilótán kívül még három hivatásos állományú utas tartózkodott, akik a munkájukat végezték. A helikopter erős szélben, 120 km/h sebességgel repült a földtől 250 méter magasságban, elsötétítve. Amikor a vádlott ingatlanához közeledtek, a rotorok zaját észlelte a vádlott, aki magához vette a vadászfegyverére szerelhető zöld-fehér fényt kibocsátó lámpáját, majd azzal rávilágított a helikopter fülkéjére. Ezzel láthatóvá tette a légijárművet, amit a zöld fénnyel néhány másodpercen át követett.

A pilóta a zavaró fény miatt megállásra kényszerült, nem folytathatta a határellenőrzést, a gépét egyhelyben kellett tartania. Ez a művelet az erős szélben és az alacsony magasság miatt fokozott figyelmet igényelt a pilótától, miáltal a vádlott veszélyeztette a helikopterben ülők életét, testi épségét.

Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a férfit, és azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekményhez használt lámpát, valamint kötelezze a közel 400 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az eljárás a Fehérgyarmati Járásbíróságon folytatódik.  
Magosligethelikopter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3