Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittasan, más kocsiját törte össze Nyírbátorban

| 2021. 01. 27. | 09:29:00
Családi összejövetel után kedve támadt .
Ittasan, más kocsiját törte össze Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy nyírbátori férfi ellen, aki ittasan beült ismerőse gépkocsijába, majd azzal a városban közlekedve az árokban kötött ki. Vádlott az ügyben az a nő is, aki az autós elé hajtott, majd segítségnyújtás nélkül távzott.

Az ügyről Szilágyi László sajtószóvivő tájékoztatta a Szabolcsihírt.

A vádirat lényege szerint a nyírbátori férfi az elmúlt év áprilisában egyik nap rokonaival családi ünnepséget tartott, ahol unokatestvérével nagyobb mennyiségben fogyasztottak sört és pálinkát. Az unokatestvér édesanyja gépkocsival érkezett a buliba, melyet a ház előtt parkolt le, és az indítókulcsot is benne hagyta.

Az ittas vádlott és unokatestvére az esti órákban úgy gondolták, hogy gépkocsival meglátogatják barátjukat, ezért a tulajdonos engedélye nélkül beültek a lezáratlan gépkocsiba, majd azzal a belváros felé indultak.

Ahogy a Debreceni úton jártak, éppen errefelé közlekedett egy helyi nő a saját gépkocsijával, amivel ki szeretett volna hajtani a Debreceni útra. Kanyarodás közben a nő nem adott elsőbbséget a vádlott által vezetett gépkocsinak, ezért a vádlott,

hogy elkerülje a balesetet, a járművet balra kormányozta, áttért a szemközti sávba, majd belehajtott az útmenti mély árokba, ahol a gépkocsi a tetejére borulva állt meg. A vádlott és utasa megúszták 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel a balesetet.

A kanyarodó gépkocsit vezető nő nem sietett a vádlottak segítségére, hanem miután látta, hogy mások is megálltak a baleset helyszínén, ezért ő a lakására távozott. Ezt nem tehette volna, mert mint a balesetben részes jármű vezetőjének a tőle elvárható segítséget kellett volna nyújtania a sérülteknek, így tettéért ő is a bíróságon felel.

Az ügyészség a nőt két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg a rokona járművét engedély nélkül és ittasan vezető férfit jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés