Veszélyes manőverekkel büntette haragosát a szabolcsi

Szabolcsihír

2021.01.13. 11:07

Veszélyes manőverekkel büntette haragosát a szabolcsi
Illusztráció: pixabay.com

Elveszítheti a jogosítványát.

Hirdetés

Hirdetés

Elveszítheti vezetői engedélyét az a fiatalember, aki haragosát és annak édesapját többször leszorította gépkocsijával az úttestről - közölte a Szabolcsihírrel Szilágy László, a Szabolcs-SzatmÁr-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott már hosszabb ideje haragos viszonyban van egy helyi fiatalemberrel, aminek oka egy korábbi szerelmi ügy. A vádlott gépkocsijával az elmúlt nyáron többször is közlekedett szembe lakóhelyén a sértettel, és ilyenkor

átkormányozta járművét a szabályosan közlekedő sértett sávjába, majd még mielőtt baleset történhetett volna, gyorsan visszatért a saját sávjába.

A sértett ilyenkor megijedt, hiszen tarthatott attól, hogy összeütköznek. A sértett ezt elmondta édesapjának is, majd úgy döntöttek, hogy mindketten beszerelnek a gépkocsijaikba egy-egy kamerát, amivel az ilyen eseteket rögzíteni tudják.

2020 nyarától szeptember végéig a vádlott hat esetben rántotta rá a kormányt a haragosára, míg egy esetben annak édesapjára.

Baleset egyszer sem történt, de a sértett és édesapja minden esetben nagyon megijedtek. A vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett, hiszen a kamerafelvételek egyértelműen bizonyították a bűnösségét.

Az ügyészség két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, továbbá azt, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől is. Egyébként már most sem vezethet a vádlott, mert a rendőrség a vezetői engedélyét elvette.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Szóljon hozzá!

Hirdetés