A vécén húzták le a drogot Tiszabecsen

Szabolcsihír

2021.02.19. 15:25

A vécén húzták le a drogot Tiszabecsen

Nem önszántukból.

Hirdetés

Hirdetés

Letartóztatta a bíróság azt a két fétfit, aki, hogy a felelősségrevonást elkerülje, a vécécsészébe dobta a drogot. Nem jött be a tervük.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője közölte: a Mátészalkai Járásbíróság ügyészi indítványra elrendelte annak a két férfinek a letartóztatását, akik február 16-án, mikor őket a rendőrök meglepték, úgy akartak megszabadulni a kábítószertől, hogy a vécécsészébe dobták.

A gyanúsítottak február 16-án délelőtt egyikük tiszabecsi otthonában, megszereztek 65 gramm amfetamin tartalmú kábítószert, majd amikor a rendőrök rajtuk ütöttek megpróbáltak megszabadulni tőle, úgy hogy egy nylon tasakba csomagolva a WC csészébe dobták, és vízzel a szennyvízlefolyóba engedték.

A kábítószer a lakóház szennyvízlefolyó rendszerébe került, azonban a csomagolás miatt nem oldódott fel, így a szennyvízaknából sikerült kihalászni.

Az ingatlan udvarán a gyanúsítottak személygépjárműveiből további nagyobb mennyiségű kábítószer gyanús fehér por került elő.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak a bizonyítás meghiúsítása érdekében tárgyi bizonyítási eszközt próbáltak megsemmisíteni, valamint az egymással és még ki nem hallgatott társaikkal is nagy az összebeszélés veszélye, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat. A Mátészalkai Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított letartóztatását - 1 hónapra - elrendelte.
drogTiszabecs

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3