Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enyhítettek a maszkviselés szabályain Nyírbátorban is

| 2021. 02. 09. | 18:08:00
Térképekkel szemléltetjük, hol.
Enyhítettek a maszkviselés szabályain Nyírbátorban is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eltelt pár hónapot figyelembe véve szükségesnek találtuk a maszkviselés szabályozásával kapcsolatos döntés átgondolását - közölte Máté Antal Nyíírbátor polgármestere.

Február 8. napjától csak a város lakossága által leginkább látogatott részekre, így a közintézmények és nagyobb kereskedelmi egységek környezetére és parkolóira lesz érvényes a maszk viselésének kötelezettsége a városban.

A rendelet szerint:

  • Nyírbátor közigazgatási belterületén, valamennyi oktatási-, nevelési-, egészségügyi-, szociális-, kulturális-, és közigazgatási intézmény (a továbbiakban: intézmény), a vasút és buszpályaudvar előtt, továbbá a buszmegállóban történő várakozás során köteles mindenki orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban: maszk) olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  • Az intézmények, továbbá a kereskedelmi üzletek közhasználatú parkolóiban, melyeket az 1. melléklet jelöl, továbbá a parkoló és az adott egység közötti gyalogos közlekedési útvonalon a maszk viselése az ott meghatározott módon kötelező.

Az alábbi képeken a zölddel jelölt területeken kötelező a maszk viselése:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés