Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üzemet építenek Ramocsaházán, a futballpálya helyén

| 2021. 02. 19. | 13:42:00
160 millió forintos beruházás.
Üzemet építenek Ramocsaházán, a futballpálya helyén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat gazdaságélénkítő mintaprogram keretében a helyben és környéken megtermelt zöldségek és gyümölcsök gazdaságosabb értékesítése és munkahelyek teremtése érdekében egy zöldségsavanyító üzem létrehozását tervezi Ramocsaházán. Erre a célra a korábbi futballpálya helyét jelölte ki a település vezetése.

A közbeszerzés eredeménnyel zárult: az üzemet a legjobb ajánlatot tevő baktalórántházi székhelyű Bakta-Gáz Kereskedelmi és Ipari Szolgáltató Társaság építheti fel 160,9 millió forint értékben. A kivitelezővel a pályázatot kiíró önkormányzat február 15-én kötött szerződést. 

A tervezett épület földszintes, acél szerkezetű. A hűtött tárolókat magába foglaló épületrész 6,5 méter belmagasságú, raklapos tárolásra alkalmas hűtőházi kialakítású. Itt tárolják az egyik kamrában a feldolgozásra váró friss zöldségeket, a másik kamrában a hűtést igénylő vödrös vagy zacskós késztermékeket, azaz a savanyúságokat. Az üzem egészéves működésre tervezett, ezért fűtését elektromos parlófűtéssel biztosítják. A nyári túlmelegedés ellen árnyékolással védik az épületet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés