Üzemet építenek Ramocsaházán, a futballpálya helyén

szabolcsihir.hu

2021.02.19. 12:42

Üzemet építenek Ramocsaházán, a futballpálya helyén

160 millió forintos beruházás.

Hirdetés

Hirdetés

Az önkormányzat gazdaságélénkítő mintaprogram keretében a helyben és környéken megtermelt zöldségek és gyümölcsök gazdaságosabb értékesítése és munkahelyek teremtése érdekében egy zöldségsavanyító üzem létrehozását tervezi Ramocsaházán. Erre a célra a korábbi futballpálya helyét jelölte ki a település vezetése.

A közbeszerzés eredeménnyel zárult: az üzemet a legjobb ajánlatot tevő baktalórántházi székhelyű Bakta-Gáz Kereskedelmi és Ipari Szolgáltató Társaság építheti fel 160,9 millió forint értékben. A kivitelezővel a pályázatot kiíró önkormányzat február 15-én kötött szerződést. 

A tervezett épület földszintes, acél szerkezetű. A hűtött tárolókat magába foglaló épületrész 6,5 méter belmagasságú, raklapos tárolásra alkalmas hűtőházi kialakítású. Itt tárolják az egyik kamrában a feldolgozásra váró friss zöldségeket, a másik kamrában a hűtést igénylő vödrös vagy zacskós késztermékeket, azaz a savanyúságokat. Az üzem egészéves működésre tervezett, ezért fűtését elektromos parlófűtéssel biztosítják. A nyári túlmelegedés ellen árnyékolással védik az épületet. 

A közbeszerzési eljárás során még két cég tett érvényes, de kedvezőtlenebb ajánlatot: egy kemecsei és egy nyíregyházi székhelyű.
Ramocsaházasavanyítóüzem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés