Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé áll a Görögszálláson mozdonyvezetőre támadó ukrán

| 2021. 03. 24. | 12:40:00
Bliccelni akart, megütött egy utast is.
Bíróság elé áll a Görögszálláson mozdonyvezetőre támadó ukrán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség március 25-én állítja bíróság elé azt az ukrán férfit, aki idén február 16-án Nyírtelektől jegy nélkül akart tovább utazni a vonaton, és az emiatt vele szemben intézkedő jegyvizsgálóra és mozdonyvezetőre támadt - közölte Borsodi-Buss Emese a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 32 éves ukrán férfi felszállt a Nyíregyházáról Füzesabonyba közlekedő vonatra, azonban a jegyét csak az első megállóig, Nyírtelekig váltotta meg. A jegyvizsgáló a menetjegy ellenőrzésekor felhívta a férfi figyelmét, hogy a következő állomásnál a vonatról le kell szállnia.

Miután a férfi nem engedelmeskedett, ezért a jegyvizsgáló Görögszálláson leszállította a vonatról. A szerelvény indulása előtt azonban az ukrán férfi visszaugrott az első kocsiba.

Ekkor a jegyellenőr ismét leszállásra szólította fel, de a férfi ellenkezett, ezért a mozdonyvezetővel közösen próbálták rábírni a férfit a leszállásra. Ekkor

az ukrán férfi ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, és egy közelben álló utast is gyomorszájon vágott. A férfi ezután az előle menekülő jegyvizsgáló nő után futott, aki lezárta maga mögött a szakaszkocsi ajtaját, de a férfi könyökkel az azon lévő üveget beütötte.

Erre a mozdonyvezető is menekülni kezdett az őrjöngő vádlott elől, a vezető fülkébe zárkózott, és elindította a vonatot. Az ukrán férfi őt is követte, dörömbölt az ajtón, de oda már nem tudott bejutni. Az értesített rendőrök Rakamaz állomáson leszállították a vonatról, és őrizetbe vették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés