Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Büntetőfékezés miatt emeltek vádat egy szabolcsi férfi ellen

| 2021. 03. 12. | 10:17:00
Nyírkarász és Petneháza között kényszerítette fékezésre és irányváltoztatásra a mögötte haladó autót. +Videó!
Büntetőfékezés miatt emeltek vádat egy szabolcsi férfi ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, úgynevezett büntetőfékezéses ügyben emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki haragudott a sógorára, ezért gépkocsijával megállásra kényszerítette, illetve leszorította az útról. A vádirat lényege szerint 2020 júliusában egyik nap a vádlott és sógora Nyírkarászon tartózkodtak, és a vádlott azt látta, hogy a vele haragos viszonyban lévő sógora beül egy személygépkocsiba. A vádlott elhatározta, beszélni fog a sógorával, ezért követte őt saját gépkocsijával Petneháza felé.

A vádlott a két település közötti útszakaszon utolérte a másik gépkocsit, annak előzésébe kezdett kb. 90-100 km/h sebességgel, és közben „ráhúzta” a kormányt az előzött járműre, így annak vezetője jobbra rántotta a volánt.

Bevágott a megelőzött gépkocsi elé, és többször indokolatlanul fékezett, ezzel kényszerítette fékezésre és irányváltoztatásra a mögötte haladót. Azt sem engedte a vádlott, hogy őt megelőzzék, áttért a szemközti sávba, váltogatta a sávokat, majd végül keresztbe állt az úttesten. Ekkor a másik gépkocsi visszafordult Nyírkarász irányába, de a vádlott utána hajtott, megelőzte, és ismét büntetőfékezéssel veszélyeztette az abban ülők életét. Mikor a vádlott újra keresztbe állt az úttesten a gépkocsijával, a másik autó tolatva próbált menekülni, de a vádlott a kocsija lámpáit villogtatva követte, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség közúti veszélyeztetetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés