Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátorban heti három alkalommal lehet már teszteltetni

| 2021. 03. 23. | 18:53:00
A postásokat, rendőröket is tesztelik a városban.
Nyírbátorban heti három alkalommal lehet már teszteltetni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátorban is folyamatosan zajlik a lakosság oltása, naponta, akár több száz embert is oltanak a koronavírus elleni vakcinával, miközben már hetente három alkalommal vlgzik a lakosság tesztelését.

A járvány kitörése után, ahogy a lehetőség megnyílt, Nyírbátor önkormányzata több ezer tesztet vásárolt, hogy a menetrendszerű tesztelésekkel próbálja lassítani a koronavírus terjedését - írja a Bátor Média.
Az önkormányzati dolgozók, illetve az önkormányzat érdekkörébe tartozó cégek munkatársai mellett szűrik a közmunkásokat is.

Bizonyos feltételek (korcsoport, illetve kórházi kezelés vége) esetén szintén ingyenes tesztelést kapnak nyírbátori lakosok is a már 3 napon elérhető lakossági szűréseken

Jelenleg hétfőn, szerdán, pénteken 16-18 óra között lehet tesztelésre jelentkezni az orvosi ügyeleten kialakított tesztelő ponton.

Akinek semmilyen kedvezménye nincs, de állandó nyírbátori lakcímmel rendelkezik, 1500 forintot kell fizetnie a tesztért, fele annyit, mint korábban.

Mivel folyamatosan nő a megbetegedettek száma, az önkormányzat további teszteket vásárolt és addig lesz tesztelés Nyírbátorban, amíg a járványhelyzet ezt indokolja - jelentette ki Máté Antal polgármester a lapnak.

Mivel a COVID-19 egyre fiatalabb korosztályokra is veszélyes, sőt, akár óvodások, kisiskolások is súlyos szövődményt kaphatnak, az önkormányzat most olyan teszteket is vásárolt, amelyekkel a gyerekek szűrése is könnyebben megoldható.

A város, amikor ez indokolt és fontos volt, ingyen szűrte a nyírbátori oktatási-nevelési intézmények dolgozóit, fenntartótól függetlenül. Ezeken a teszteléseken számos pedagógusnál, oktatási-nevelési intézményi dolgozónál mutatták ki a betegséget, és éppen egy ilyen tesztelés derítette ki, hogy az egyik nyírbátori általános iskolában sokan betegedtek meg. Akkor, az iskolában kényszerszünetet kellett elrendelni.

Ma már tesztelik a városban a rendőröket és a postai dolgozókat is, mint akik sokat találkoznak a lakossággal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés