Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az iskolaigazgatóra támadt egy agresszív diák Szabolcsban

| 2021. 04. 16. | 14:02:00
Ikertestvérével együtt vonták felelősségre.
Az iskolaigazgatóra támadt egy agresszív diák Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség az eljárás felfüggesztése mellett, magatartási szabály betartását írta elő annak az testvérpárnak, akik az iskolában megverték egyik diáktársukat, majd egyikük az őket békíteni szándékozó igazgatónőre is kezet emelt - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A két 15 éves fiú tavaly ősszel az iskolaudvaron összeveszett egyik diáktársával, majd össze is verekedtek. Az udvaron tartózkodó tanároknak és gyerekeknek sikerült őket szétválasztani.

A hangoskodásra az iskola igazgatója is kiment az udvarra, és megpróbálta a fiúkat kibékíteni, és az épületbe kísérni. Ekkor azonban

a fiúk ismét összekaptak, amit a pedagógus megpróbált megakadályozni. Azonban az egyik fiatal megfogta az igazgatónő karját, és hátba is vágta.

Az ikerpár a bűncselekmények elkövetését elismerte, megbánta, ezért a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó ügyész az eljárást velük szemben 1 évre felfüggesztette, de előírta, hogy az iskolai tanulmányaikat folytassák, és kerüljék az agresszív viselkedést. A kötelezettségek betartását pártfogó ellenőrzi, aki előtt a fiúknak rendszeresen meg kell jelenni. Ha a szabályokat betartják, az ügyész az egy 1 elteltével az eljárást megszünteti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés