Embercsempészeket fogtak el Tiszaszentmártonban és Kisvárdán

Szabolcsihír

2021.04.30. 16:47

Embercsempészeket fogtak el Tiszaszentmártonban és Kisvárdán
Fotó: police.hu

Egy nő, két férfi alkotta a bűnbandát.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, és a Jonatán Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai két településen és öt helyszínen ütöttek rajta április 29-én.

A hajnali akcióban elfogtak két férfit és egy nőt, akik a megyei rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárás adatai szerint bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsíthatók. A rendőrök mindhárom gyanúsítottat a lakóhelyén fogták el: Kisvárdán K. J. 28 éves, és B. Lné 45 éves, valamint Tiszaszentmártonban H. R. 43 éves lakosokat.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak anyagi ellenszolgáltatásért biztosítottak ukrán állampolgárok részére fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat, amelyek lehetővé tették számukra a Magyarországra történő belépést úgy, hogy megfeleljenek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak, így közreműködtek abban, hogy a beutazott külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhassanak.

A szabolcsi nyomozók a három gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat. Ha elítélik őket, akár tíz évet is kaphatnak.

embercsempészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!