Letartóztatták a mátészalkait, aki majdnem halálra késelte vitapartnerét

Szabolcsihír

2021.05.17. 15:34

Letartóztatták a mátészalkait, aki majdnem halálra késelte vitapartnerét

A férfi többször volt már büntetve.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 17-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte B. Sz. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint május 14-én, az esti órákban a férfi Mátészalka egyik parkjában szóváltásba keveredett a sértettel - közölte Resán Dalma sajtószóvivő. Ennek során gyanúsított a nála lévő késsel több alkalommal mellkason és hasba szúrta a sértettet, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

A gyanúsított büntetett előéletű, több alkalommal állt már bíróság előtt, köztük hasonló jellegű, élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt is.

Jelenleg a nyomozóhatóság egy kiemelten súlyos, akár 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a nyomozóhatóság elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.
Mátészalkakéselés

Hirdetés

Szóljon hozzá!