Letöltendőt kapott a párját leszúró mátészalkai nő

szabolcsihir.hu

2021.05.05. 11:41

Letöltendőt kapott a párját leszúró mátészalkai nő

Debrecenben folytatódik a büntetőügy.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék május 4-én testi sértés bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte B.J.-né vádlottat, és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott és a sértett 1993-tól éltek élettársi kapcsolatban, az utóbbi időkben hajléktalan életmódot folytatva Mátészalkán. 2019. június 12-én napközben mindketten nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Az esti órákban enni készülődtek egy parkban, amikor szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során az asszony egy konyhakéssel mellkason szúrta a férfit, és testszerte több vágott sérülést okozott neki. A szúrásokat látva a vádlott megijedt, és a közelben tartózkodó személyektől kért segítséget, akik értesítették a mentőket. A kiérkező mentősök a helyszínen ellátták a sértettet, majd kórházba szállították.

A férfi a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, amely gyors orvosi ellátás hiányában akár a sértett halálát okozhatta volna.

A vádlott többször volt már büntetve, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt korábban több évig volt börtönben.

Enyhítő körülményként értékelte azonban, hogy a vádlott megbánta a tettét és a sértett megbocsátott neki.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős. A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni.   
Mátészalkahajléktalan

Hirdetés

Szóljon hozzá!