Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Müller: a strandon nem a medence vizétől kell tartani

| 2021. 05. 04. | 13:35:00
A medencében is tartsuk a távolságot! - figyelmeztetett.
Müller: a strandon nem a medence vizétől kell tartani
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A védőoltások számának örömteli növekedése hozzájárul ahhoz, hogy a harmadik hullám leszálló szakaszában eredményesen küzdjünk, a járványügyi adatok folyamatosan javuljanak – ezt Müller Cecília mondta az operatít törzs május 4-i online sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos ugyanakkor figyelmeztetett: a járványnak nincs vége. Hazánkban továbbra is a brit vírusváltozat dominál, és súlyos megbetegedéseket okoz.

Kinyitottak a közfürdők, gyógyfürdők. A Fürdőszövetség és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen megfogalmazta, hogyan tudják biztonságosan igénybe venni a fürdőszolgáltatást a vendégek.

A tisztifőorvos azt mondta:

"a vírus terjedésének kockázata a vízben nagyon csekély, nem kell számítani fertőzésre."

A személyek közötti távolságtartásra viszont felhívta a figyelmet, kérve, a nem egy háztartásban élők a medencében is tartsák a megfelelő távolságot egymástól.

Azt is megjegyezte, szakképzett uszodamesterek ügyelnek a fürdőzők biztonságára.

A szakemberek pontosan kidolgozták a fertőtlenítés, takarítás szabályait is, mint fogalmazott: "hatásos és biztonságos szerekkel fertőtlenítenek, hogy ne okozhasson bőrirritációt a vendégek számára."

Felhívta a figyelmet: használjuk a medencébe lépés előtt a zuhanyzót és a lábmosót, kicsi gyerek pedig ne fürödjön a lábmosóban a gyerekmedence helyett, mert az nem arra való.
Közölte: "elvárjuk: aki a közfürdőt igénybe veszi, az alapvető higiénés szabályokat tartsa be. Lázas ember, beteg ember ne menjen a strandra. Pici gyerekeket csak úszópelenkában engedjenek szüleik a medencébe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés