Nyírtassról tett nagy bejelentést Karácsony Gergely

szabolcsihir.hu

2021.05.15. 09:05

Nyírtassról tett nagy bejelentést Karácsony Gergely

Azt mondta, az örökké küzdő magyarokért akar dolgozni.

Hirdetés

Hirdetés

Gyermekkora színhelyéről, a kétezer fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről, Nyírtassról jelentkezett be élő videóban május 15-én reggel Karácsony Gerely, Budapest főpolgármestere. Mint mondta, innen indult – 270 kilométerre és több évtizedre Budapesttől, a mai mindennapjaitól.

– Egy életünk van és egy hazánk. Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani. Azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban

– fogalmazott, majd bejelentette, hogy elfogadva a mellette álló pártok támogatását, meghallva a biztatást, miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.

Kitért rá, egyre kevésbé érezzük közösnek a hazánkat, ami nem egy és oszthatlan, hanem a végletekig megosztott. – Vinnem kell magammal Nyírtasst, a gyermekkorom színhelyét, amiről néhány évtizede azt írták, az egykori zsellérek utódai lakják, dolgos, örökké küzdő magyarok.

Megosztotta, az ő szülei is örökké küzdő magyarok voltak: a nyírtassi állami gazdaságban dolgoztak kertészmérnökként. Ebből adódóan innen viszi magával a föld szeretetét. Ugyanakkor itt vesztette el édesapját 6 éves korában; Karácsony Gergelyt és három testvérét özvegy édesanyja egyedül nevelte fel.

– A világ, ami körbevesz minket, lehet sokkal igazságosabb. A nehéz sorsú emebrek kell, hogy számíthassanak a többiekre. Nem azért jöttem, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak, nem is azért, hogy hamarosan a nyírtassi polgármester asszony legyen a térség leggazdagabb embere, nem az 1 százalék  kiváltságosokért jöttem, hanem a 99 százalék küzdő magyarért – mondta.

Karácsony GergelyNyírtass

Hirdetés

Szóljon hozzá!