Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szalonnázó késsel szúrta halántékon az apját - 10 évet kaphat Nyíregyházán

| 2021. 05. 11. | 16:05:00
Sorsára hagyta a megkötözött, összevert, kifosztott embert.
Szalonnázó késsel szúrta halántékon az apját - 10 évet kaphat Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntettének kísérletével és még további négy bűncselekménnyel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 24 éves nyíregyházi férfit és társát, akik a férfi édesapját megkötözték, késsel és puszta kézzel bántalmazták, majd a magatehetetlen sértett értékeit és iratait magukhoz véve, megpróbáltak Ausztriába menekülni - közölte a Szabolcsihírrel Martossy György címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, mb. főügyész.

A vádirat lényege szerint a fiú és az édesapja között a viszony megromlott, ugyanis

a fiú az apját hibáztatta azért, mert az édesanyja elhagyta a családot. Emiatt többször veszekedtek, különösen akkor, hogy ha szeszes italt fogyasztottak. Többször előfordult, hogy a fiú bántalmazta az édesapját, amiért vele szemben korábban büntetőeljárás is indult.

Tavaly május 22-én a fiú és barátja az egyik nyíregyházi kocsmában italozott a sértettel, majd este hat órakor közösen mentek haza.

Éjjel 10 órakor a veszekedés kiújult a fiú és az édesapja között, a fiú az apjára támadt, többször ököllel megütötte a fején és a mellkasán, amitől a sértett a földre esett.

Ekkor lépett be a szobába a fiú barátja, majd a sértettet közösen felültették az ágyra, a lábait és karjait egy-egy pulóverrel összekötözték, és eközben a védekezni próbáló sértettet a fia többször ököllel megütötte.

A fiú magához vette az édesapja 9 cm pengehosszúságú szalonnázó kését, majd a megkötözött sértettet nagy erővel a halántékán megszúrta, a kés pengéje négy centiméterre behatolt a koponyába, majd eltört.

A vádlottak tovább bántalmazták a sértettet, ruhadarabokkal meg is akarták fojtani, de ez nem sikerült nekik. Végül a vádlottak a sértettet bezárták a lakásba, a mobiltelefonját, az iratait magukhoz vették, majd elindultak Budapestre azért, mert

Bécsbe akartak menekülni, ugyanis a fiatalabb vádlott már dolgozott ott korábban, és helyismerettel rendelkezett.

A sértett bankkártyájával pénzt próbáltak felvenni az egyik automatából, azonban ez nem járt sikerrel. Vonattal utaztak Budapestre, ahol a Keleti pályaudvaron a rendőrök elfogták és őrizetbe vették őket. Mindkét vádlott azóta is letartóztatásban van.

A sértettnek sikerült meglazítania a kezeire, illetve a lábaira kötött pulóvereket, kinyitotta az ablakot, azon kimászva kért segítséget a testvérétől.

A sértett fejét ért szúrás életveszélyes volt, fennállt a veszélye, hogy akár meg is halhat, de a szakszerű és gyors orvosi ellátás megmentette az életét. Eltört a sértettnek három csigolyája és az arccsontja is, ezek a sérülések 8-10 hét alatt gyógyultak.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

[Beillesztett cikk: Lezárt ügy: saját apját szúrta fejen a nyíregyházi férfi]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés