Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Török embercsempészt ítéltek el Nyírbátorban

| 2021. 05. 27. | 17:59:00
Fellebbezett.
Török embercsempészt ítéltek el Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Járásbíróság május 27-én bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt C.S. vádlottat 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amibe beszámította a vádlott által 2019. október 14-től letartóztatásban töltött időt.  Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásáról és 5 évre kiutasította Magyarország területéről - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A török állampolgárságú vádlott 2019. október 14-én kibérelt egy Suzuki Vitara típusú személygépkocsit azért, hogy azzal Nyugat-Európába szállítsa a korábban ismeretlen embercsempészek segítségével jogszerűtlenül Magyarországra jutott török állampolgárokat.

A vádlott az éjszakai órákban Piricse és Nyírbéltek között felvette a 7 török állampolgárt, és az M3, M1-es autópályán Magyarország nyugati határa felé indult velük. A rendőrség a vádlottat az M3-as autópálya egyik pihenőjénél intézkedés alá vonta, ahol autójában megtalálták a külföldi személyeket.

A vádlott a cselekményt hosszabb ideje működő bűnszervezet tagjaként, anyagi ellenszolgáltatásért végezte, az őt irányító személy utasításokkal, térképekkel, úti cél koordinátákkal és a migráns személyek adataival látta el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés