Utolsó interjú a világhírű, mátészalkai cég vezetőjével, Novák Tiborral

2021.05.03. 18:59

Utolsó interjú a világhírű, mátészalkai cég vezetőjével, Novák Tiborral
Fotók: Pótor Melinda

A Nobilis Kft. vezetője még lelkesen mesélt terveiről. Majd közbeszólt a halál...

Hirdetés

Hirdetés

A mátészalkai Nobilis Kft.-re is felfigyelt a Kossuth Rádió népszerű, cégeket, intézményeket, érdekes helyeket bemutató műsora, A Hely. Novák Tibor, aki rendszeres és lelkes hallhatója volt a műsornak, azonnal igent mondott a felkérésre, hogy a műsorban bemutatja az "ő helyét". Ki gondolta volna, hogy ez lesz élete utolsó interjúja?...

Mátészalkát a világ több pontján ismerik már különleges aszalványairól, a Nobilis Zrt. egyedülálló, termékeiről. Évekkel ezelőtt a Novák család álmodta meg a céget, hogy a szatmári gyümölcsök egyedülálló ízvilágát megmutathassa az egész földkerekségnek. Novákék mertek nagyot álmodni.

A ma már világhírű Nobilis Zrt. kis, családi vállalkozásként indult, ma már Mátészalka ipari parkjában működik, és több család megélhetését biztosítja. A gyümölcsaszalványok, valamint a belőlük készülő termékek, már a világ több pontjára eljutottak.

A cég első embere, Novák Tibor feleségével és lányaival mindig azon munkálkodott, hogy olyan vállalatot tarthassanak fenn, ahol mindenki megtalálja a számára leginkább testhezálló feladatot, ahol mindenki kiveheti a részét a munkából. Egész életében azért dolgozott, hogy a szatmári értékeket, vidékünk finom, zamatos gyümölcseit mindenkivel megkedveltesse - írta róla Pótor Melinda, aki összehozta a mátészalkai helyet A Hellyel.


- Március elején, amikor egyeztettem vele a Kossuth Rádió kérését, azonnal igent mondott az interjúra, hogy meséljen a cég történetéről, terveiről. Örömmel várt minket a mátészalkai termékboltjukban, mint minden találkozásunkkor - írta Pótor Melinda. Hozzátéve: lelkesen invitálta a csapatot a gyönyörű üzletbe. A beszélgetés előtt azt is elárulta, hogy nagyon szereti a műsort. A röpke bemutatkozás után egy őszinte, kötetlen csevej alakult kit. Bejártuk az üzemet, és közben folyamatosan élményekről, gyártási folyamatokról, a közel 30 éves tapasztalatáról mesélt a házigazda.

A felvétel elkészült, majd jött a szomorú hír: 70 éves korában elhunyt Novák Tibor, Mátészalka példaképe, Pro Urbe-díjasa.

A halála előtt alig egy hónappal készült nagyon baráti első, egyben utolsó beszélgetést hallgathatják meg Novák Tiborral A Hely című műsorban, május 4-én, (kedden) 11:07 perctől a Kossuth Rádióban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!