Vádat emeltek az anyját rendszeresen verő, tiszanagyfalui férfi ellen

Szabolcsihír

2021.05.14. 12:09

Vádat emeltek az anyját rendszeresen verő, tiszanagyfalui férfi ellen
A kép illusztráció

Szülője tartotta el italozó, agresszív fiát.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és testi sértés miatt emelt vádat azzal a középkorú férfival szemben, aki éveken keresztül anyagilag kihasználta és bántalmazta idős, beteg édesanyját - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője. 

A vádirat szerint a középkorú férfi, mikor élettársi kapcsolata megszakadt visszaköltözött édesanyja Tiszanagyfaluban lévő lakóházába. A férfi, italozó életmódot folytatott, azonban csak alkalmi munkái voltak, ezért az alkohol megvásárlására több alkalommal az édesanyjától kért pénzt.

A férfit többségében a 79 éves, mozgáskorlátozott nő tartotta el, ezért köztük rendszeresek voltak a viták.

Az ital hatására a vádlott agresszívvé vált, és veszekedést provokált, melyek során édesanyját rendszeresen arcon ütötte, illetve dühkitörései közben berendezési tárgyakat rongált meg, tányérokat tört össze. Olyan is többször előfordult, hogy a bejárati ajtó üvegét ütötte be.

Amikor a sértett észlelte, hogy a fia ittas, inkább kitért az útjából, illetőleg bujkált a saját házában, mivel félt tőle.

Kapcsolati erőszak nemcsak házastárs vagy élettárs sérelmére, hanem más, közös háztartásban élő közeli hozzátartozó, így például szülő, vagy gyermek sérelmére is elkövethető. Ezért az ügyészség az agresszív férfivel szemben kapcsolati erőszak és testi sértés minősített esetei miatt emelt vádat.
TiszanagyfaluKapcsolati erőszak

Hirdetés

Szóljon hozzá!