Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt vannak a nagyari emberölés részletei

| 2021. 06. 02. | 14:58:00
A gyermek az ablakon át menekült. A férfi büntetett előéletű.
Itt vannak a nagyari emberölés részletei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 2-án a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban július 2-ig elrendelte B.Z. gyanúsított letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Kihallgatták a nagyari gyilkossággal vádolt férfit]

A férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban kapcsolatuk megromlott. Miután a sértett új viszonyt kezdeményezett, a férfi féltékenységből rendszeresen zaklatta, verte korábbi élettársát.

Május 31-én a hajnali 1 óra körül a gyanúsított hazament nagyari házukba, és a kulcsra zárt ajtón kopogott. Amikor az asszony ajtót nyitott, a gyanúsított kézzel ütni kezdte. A sértett a támadás elől a hátsó szobába menekült. Ekkor a gyanúsított követte, és a nála lévő tapétavágó késsel több alkalommal testszerte megvágta, megszúrta az asszonyt. A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A lakásban volt a gyanúsított és a sértett kiskorú gyermeke is, aki telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést, és a szobába indult, hogy édesanyja védelmére keljen.

Amikor a gyanúsított meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést, és ököllel arcon ütötte. A gyermek az ütéstől a földre esett, majd az ablakon keresztül kimenekült a házból.

Időközben a helyszínre érkezett az elhunyt sértett édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a gyanúsítottat. A gyanúsított a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát, majd miután az édesapa számon kérte őt, a gyanúsított a késsel a férfi homloka felé vágott, aki ezután kimenekült a szobából.

A gyermek a bántalmazás során 8 napon belül, míg a sértett édesapja 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de figyelemmel az elkövetés módjára és az elkövetési eszközre, súlyosabb sérülésük is keletkezhetett volna. Az ügyben a nyomozás folyamatban van.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban testi sértés bűntette miatt állt bíróság előtt, amit szintén élettársa és kiskorú gyermekük sérelmére követett el.

Figyelemmel arra, hogy különösen súlyos bűncselkemények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés