Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett Japánba a szatmári szilvás süti

| 2021. 06. 02. | 12:40:00
A fanyar íz különlegesnek számít a szigetországban.
Megérkezett Japánba a szatmári szilvás süti
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban a japánok új ízeket kóstolhatnak saját hazájukban, ugyanis forgalomba került a magyar csokis-szatmári szilvás croissant. A péksütemény mellett később az üveges lekvárokat is megvásárolhatják majd, sőt idővel a magyar meggybefőtt is a boltok polcaira kerülhet.

Már kapható Japánban a magyar szatmári szilvalekvárral töltött péksütemény, egyelőre a japán tulajdonú St. Marc kávéházlánc 400 üzletében lehet országszerte hozzájutni a finomsághoz. A croissant a japánok számára igazi kuriózumnak számít, eddig ugyanis nem volt még csak hasonló termék sem a piacon, sőt a lekvárt egyáltalán nem is ismerik az országban. A japánok számára az sem titok, hogy honnan származik a töltelék, ugyanis a péksüteményt hirdető táblákra a magyar zászló is felkerült. Ezt egy nap akár 230 ezer ember is láthatja a forgalmas kávézókban.

A szilvalekvárnál nem állnak meg

– Szeretnénk az Ázsiai jelenlétünket erősíteni, ezért több termékkel is próbálunk bekerülni a piacra. A Foodexen több céggel is megismerkedtünk, de a pandémia miatt megszakadt a kapcsolat, így most kezdtünk el újra tárgyalni. Velük még konkrét megállapodást nem kötöttünk. Később szeretnénk Ázsia más országaiba is terjeszkedni a termékeinkkel – mondta Jámbor László az Agricolae Kft. külkereskedelmi munkatársa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés