Szabolcs megyei mérleg: huszonhat elfogás egy nap alatt

police.hu

2021.06.08. 17:37

Szabolcs megyei mérleg: huszonhat elfogás egy nap alatt

Hat szökésben lévő fiatalkorút is elkaptak.

Hirdetés

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság körözési akciót szervezett június 4-én. A megye egész területén végrehajtott intézkedés célja a körözött személyek felkutatása és elfogása volt. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az emberkereskedelem lehetséges áldozataira, illetve a kizsákmányolás célú kényszermunka felderítésére. Ellenőrizték a vendéglátóhelyeket, a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, az odavezető főbb közlekedési útvonalakat, és ennek eredményeképpen

huszonhat elfogást és előállítást hajtottak végre.

Tizennégy személy a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették meg. Közülük hat embert az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat az illetékes hatóság elzárásra változtatta át, aminek letöltését önként nem kezdték meg. A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak. Hat fővel szemben bűncselekmény elkövetése miatt volt elfogatóparancs érvényben.

A rendőrök hat eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak.
körözésSzabolcs-Szatmár-Bereg megyekörözött

Hirdetés

Szóljon hozzá!