Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autóra esett a lehasadt faág Nagykállóban és Nyíregyházán is

| 2021. 07. 02. | 11:21:00
Megdőlt fákhoz, gázszivárgáshoz és bálatűzhöz is riasztották a tűzoltókat.
Autóra esett a lehasadt faág Nagykállóban és Nyíregyházán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harminc méteres fűzfa nagy méretű ága lehasadt és villanyvezetékre, valamint az alatta parkoló autóra dőlt csütörtök hajnalban, a nagykállói Városkert utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezését követően motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Újfehértó és Nagykálló között nagy méretű akácfa dőlt az úttestre. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámok segítségével a fát az úttestről eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették. Szintén újfehértói egység avatkozott be a 3509-es számú útnál is, ahol egy magas akácfa kidőlt, teljes útzárat képezett.

Nagykállónál, a 4912-es számú út 16-os kilométerszelvényénél húsz méter magas akácfa tíz méteres ága lehasadt, az úttestre dőlt és félpályás útzárat képezett. A helyi önkéntes tűzoltók távolították el a fát. 

Egy nyíregyházi óvoda udvarán veszélyesen megdőlt egy nagy méretű nyárfa, amely a gyerekeket, az ott dolgozókat veszélyeztette. A Fazekas János téri esethez a helyi hivatásosok vonultak, akik gépezetes tolólétrával, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Szintén a szabolcsi megyeszékhely hivatásos egységei vonultak és végeztek műszaki mentést a nyíregyházi Kórház utcánál, ahol egy platánfa leszakadt ága akadályozta a gyalogos forgalmat és egy társasházba való bejutást. A Család utcánál pedig úgy szakadt le egy nagy méretű fa ága, hogy egy arra közlekedő autóra esett. A járműben utazók nem sérültek, kisebb anyagi kár keletkezett a személygépkocsin.

A nagyszekeresi Toldi utcában harminc méteres akácfa dőlt távközlési vezetékre és veszélyeztette a forgalmat. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Árokba hajtott egy személygépkocsi a 491-es úton, Győrteleknél. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy nagyszekeresi családi háznál a tulajdonos kapával vágta el a gázcsövet. A fehérgyarmati hivatásosok megszüntették a gázszivárgást, majd biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Körbála égett a tiszarádi Kossuth utca elején, szabad területen. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés