Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe zárják a brutális nyírmihálydi trafikrablót

| 2021. 07. 13. | 18:32:00
Megverte az eladót, majd távozott a pénzzel.
Börtönbe zárják a brutális nyírmihálydi trafikrablót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék július 13-án megtartott nyilvános ülésen helybenhagyta a rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Nyírbátori Járásbíróság ítéletét. A járásbíróság első fokon elsőrendű T.I. vádlottat rablás bűntette és testi sértés bűntette miatt halmazati büntetésül 6 év 4 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg élettársát, B.Gy. másodrendű vádlottat bűnpártolás bűntette, és 4 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéleti tényállás szerint 2019. március 16-án a vádlottak a nevelőszülőknél tartózkodó gyermekeiket akarták meglátogatni, de nem volt elég pénzük az utazásra. Ekkor T.I. elhatározta, kirabolja a lakhelyükön található dohányboltot, és ezt közölte élettársával is. A férfi megvárta, amíg a dohányboltban kizárólag az alkalmazott tartózkodik, majd bement az üzletbe, és vásárlást színlelve dohányt és sört kért az eladótól. Az eladó a pult mögül kilépett a vásárlótérbe, magához vett egy üveg sört, hogy beolvassa a vonalkódját. Amikor az eladó visszalépett a pult mögé, a férfi követte őt, és ököllel ütlegelni kezdte. Ezután megragadta a hajánál fogva, behúzta a raktárba, és tovább bántalmazta. Az eladó próbált védekezni, de eredménytelenül. A férfi a kasszához ment, és nyitogatni kezdte annak fiókjait. Mikor a férfi az ajtóhoz húzta az eladót, hogy a nyílászárót kulcsra zárja, a sértett megpróbált kiszaladni a boltból, és közben segítségért kiabált, de a támadó ezt is megakadályozta.

A segélykiáltást egy arra közlekedő autós meghallotta, és a sértett segítségére sietett. Mikor belépett az üzlethelységbe, a vádlott a kassza mögött a pénz számolta, majd kiszaladt a boltból.

Az eset után a férfi hazament, ahol átadta a dohányboltból elhozott 46 ezer forintot élettársának, majd abból vonatjegyet vásároltak, és elindultak gyermekeik felé. A vádlottakat a Nyírbátori állomáson fogták el a rendőrök. A sértett a bántalmazás következtében maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. Ezen túlmenően B.Gy. vádlott 2019. február 13-án testvére adatait jogosulatlanul felhasználva saját fényképével a helyi járási hivatalban személyigazolványt és lakcímkártyát igényelt, mely tettéért szintén jelen eljárásban vonta felelősségre a bíróság.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy elsőrendű T.I. büntetett előéletű, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször állt már bíróság előtt. Súlyosító körülmény továbbá a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága a bíróság illetékességi területén, valamint, hogy a rablás során a vádlott brutális és kitartó bántalmazást alkalmazott a sértettel szemben, ami pszichikailag rendkívül módon megviselték a sértettet. Enyhítő körülményként vette azonban figyelembe a bíróság a vádlott beismerő nyilatkozatát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés