Még nem látszik a delta a friss magyar adatokon

Szabolcsihir.hu

2021.07.15. 08:42

Még nem látszik a delta a friss magyar adatokon
Az oltottak száma 5,55 millió (Fotó: MTI)

Kevés új fertőzött, elhunytról sem érkezett hír.

Hirdetés

Hirdetés

49 az új koronavírus-fertőzöttek száma; nincs újabb elhunyt fertőzött – közölte július 15-én a kormányzati tájékoztató oldal. Az oltottak száma 5,55 millió, majdnem 5,25 millióan megkapták a második vakcinát. 

További lényeges adatok:

  • az aktív fertőzöttek száma 36 378;
  • az elhunytak száma 30 013, a gyógyultaké 742 270;
  • 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen;
  • a járvány kezdete óta 808 661 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma;
  • Szabolcs-Szatmár-Beregben eddig 41 230 fertőzöttet regisztráltak.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növeli hazánk járvány elleni védettségét. A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon vehetik fel az oltást. A többi szomszédos országból (Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából) érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain kaphatják meg az oltást. A Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelet, személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.
Szabolcs-Szatmár-BeregoltásHajdú-BiharBorsod-Abaúj-Zemplénkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés