Mindent megígért a dudáló szomszédját megverő petneházi

Szabolcsihír

2021.07.30. 13:18

Mindent megígért a dudáló szomszédját megverő petneházi
Azért dudált a szomszéd, mert a fiún nem volt bukósisak (A kép illusztráció: pixabay.com)

Az okozott kárt is megtéríteni.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közvetítő elé utalta azt az ügyet, amelyben egy petneházi férfi a szomszédját bántalmazta azért, mert az idős férfi rádudált a segédmotoros kerékpárral szabálytalanul közlekedő fiára - közölte Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A sértett június 5-én Petneházán személygépkocsival hazafelé tartott, amikor őt megelőzte egy motorkerékpár, amelyen két fiatalember ült, akik nem viseltek bukósisakot. Ezt észlelte a sértett, aki figyelmeztetésül megnyomta az autója dudáját, majd nem sokkal később megállt a háza előtt. A gépkocsiból azonban már nem tudott kiszállni, mert az ajtónál megjelent a szomszédja, aki fenyegetően számon kérte az idős férfit a dudálás miatt, majd ezzel egy időben megütötte és meg is rúgta az autóban ülő férfit. Ezt követően kikapta a sértett kezéből a telefonját, azt a földhöz vágta, majd a gépkocsi ajtajába is belerúgott.

Csak ekkor derült ki, hogy a bukósisak nélkül motorozó fiatalok egyike a fia volt.

A dühös apa a rongálással összesen 70 ezer forint kárt okozott, azonban az eljárás során tettét elismerte, és azt nagyon megbánta, valamint vállalta, hogy a kárt megtéríti, ezért az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Amennyiben a közvetítő előtt sikerül a gyanúsítottnak és a sértettnek megállapodni, az eljárást az ügyész megszünteti.

Petneháza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés