Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többszörös Dakar-résztvevőnek termett babér Nagykállóban

| 2021. 07. 11. | 19:04:00
A motorosoknál magyar siker született.
Többszörös Dakar-résztvevőnek termett babér Nagykállóban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A többszörös Dakar-résztvevő cseh Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős nyerte a Nyír1 Baja elnevezésű tereprali-viadalt, a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság legutóbbi fordulóját.

A szervezők beszámolója szerint a Nagykállón és környékén rendezett viadalon négy ország képviselői vágtak neki a 265 kilométeres távnak. Zapletalék az első három szakaszon több mint három perc hátrányt szedtek össze, de az utolsó három etapon már ők vezettek, és végül 4:03 perccel jobbnak bizonyultak a szintén remekül hajrázó Gyimóti Péter, Horváth Mira párosnál. A harmadik helyen a lengyel Marcin Graczyk, Artur Kordala lengyel duó végzett.

 A quadosok között a végig egyenletes teljesítményt nyújtó szlovák Juraj Varga nyert és Balog László lett a második. A motorosoknál magyar siker született Kárpáti Péter révén.

Az idén újraszervezett, hatfutamos tereprali országos bajnokságnak ez volt a harmadik versenye a Riverside Baja és az Erdélyben rendezett Baja Satu Mare után. Az idény augusztus elején folytatódik a HunGarian Bajával, amely a világkupa versenynaptárában is szerepel.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés