Bíróság elé állnak a korrupt beregsurányi pénzügyőrök

szabolcsihir.hu

2021.08.26. 10:48

Bíróság elé állnak a korrupt beregsurányi pénzügyőrök

Nyolcvanegy vesztegetőt is sikerült beazonosítani.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt elrendelt nyomozást. A vádirat lényege szerint a beregsurányi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök

a Magyarország területéről Ukrajnába kilépő és általános forgalmi adót visszaigénylő személyektől ügyintézésük során rendszeresen jogtalan előnyt, jellemzően készpénzt fogadtak el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a korrupciós bűncselekményeiket egymás tevékenységeinek ismeretében, az adott szolgálatban dolgozó osztályvezetők tudtával és támogatásával 2018 novemberétől 2019 februárjáig követték el. A nyomozóügyészség a 16 volt pénzügyőr vádlottal szemben 627 vádpontban összesen 498 rendbeli, több esetben folytatólagosan elkövetett minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat a Nyíregyházi Törvényszéken. Valamennyi vádlott szabadlábon védekezik.

Valamennyi korrupciós bűncselekmény büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozó ügyészség a Nyíregyházi Törvényszékre benyújtott vádiratában az előkészítő ülésen történő vádlotti beismerés esetében a legsúlyosabb esetben 10 év börtön végrehajtási fokozatú szabadságvesztést, 10 év közügyektől eltiltást és 1 millió 500 ezer forint pénzbüntetést indítványozott.

Az eljárás során 81 külföldi aktív vesztegetőt sikerült beazonosítani, velük szemben az eljárás elkülönítésre került.
vádemelésBeregsuránypénzügyőr

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés