Sok van a 17 éves, szabolcsi késelő rovásán

Szabolcsihír

2021.09.14. 16:12

Sok van a 17 éves, szabolcsi késelő rovásán

Több férfit is megsebesített, egyet életveszélyesen.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szeptember 14-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban elrendelte fiatalkorú H.B.G. gyanúsított letartóztatását október 14-ig - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A megalapozott gyanú szerint a 17 éves férfi szeptember 11-én egy Szabolcs megyei településen szóváltásba keveredett ismerőseivel, majd lökdösődés, dulakodás alakult ki közöttük. Ennek során a gyanúsított egy késsel hasba szúrta és az arcán megvágta az egyik sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A másik két férfit a gyanúsított szintén az arcán sebesítette meg, ők 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

Figyelemmel arra, hogy különösen súlyos bűncselkemények – életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos tesi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette - elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság a férfit, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság előtt elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne vagy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását, amit a gyanúsított életkora miatt az illetékes javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be vele szemben.

késelés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés