Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmentő eszközök érkeznek Szabolcs-Szatmár-Beregbe

| 2021. 10. 21. | 18:05:00
Adományokból finanszírozták.
Életmentő eszközök érkeznek Szabolcs-Szatmár-Beregbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi mentőállomásainak felszereltsége új életmentő eszközzel bővül. A K&H országos, 50 millió forintos támogatásából kifejezetten a gyermekek méretéhez ideális lélegeztető kerül a régió 49 állomásának mentőautóiba.

Az Országos Mentőszolgálat 255 mentőállomásán 8500 mentődolgozó tevékenykedik, és a mentőegységek az elmúlt évben közel 1,2 millió beteget láttak el. A 112-es segélyhívásokon keresztül érkező életmentés mellett alapfeladatként olyan „mentő” és „őrzött” betegszállításokat is végeznek, ahol a beteg állapota miatt útközben is sürgős beavatkozásokra, vizsgálatokra lehet szükség. Az észak-alföldi régió három megyéjében 49 mentőállomás található, és összesen 143 mentőautóval teljesítenek szolgálatot.

50 millió forint

A K&H nyári adományozási kampányával, amelyben az okoseszközös (mobiltelefonos és okosórás) fizetést ösztönözte, összesen 50 millió forint támogatást nyújtott az Országos Mentőszolgálatnak. Ennek keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mentők olyan újabb, innovatív életmentő eszközökhöz juthatnak, amelyeket kifejezetten a gyermekek és csecsemők lélegeztetéséhez terveztek. Méretében ugyanis igazodik a legkisebbek testi felépítéséhez, a nyomáshatároló szelep pedig megakadályozza, hogy a légutakat és tüdőt nagyobb nyomás érje - áll a cég sajtóközleményében.

14 ezer gyereket láttak el

„Ebben a régióban tavaly több mint 8,5 millió kilométert tettünk meg, és közel 200 ezer esetet láttunk el. Ebből több mint 14 ezer alkalommal 18 év alatti gyermeket, ezen belül is 6217 esetben 6 év alatti gyermeket. Ahhoz, hogy az év minden napján a legváratlanabb helyzetekben is a legjobb ellátást tudjuk nyújtani három dologra van szükség: szakmai tudásra, lélekjelenlétre és mentéstechnikai eszközökre. Az éppen legkorszerűbb, innovatív eszközök használatához nyújt most segítséget a K&H támogatása, ami köszönetet érdemel, hiszen a gyermekek ellátása minden bajtársunknak szívügye” – tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Horváth Magyary Voljc Nóra a támogatás kapcsán kihangsúlyozta: „Hosszú távon, 18 éve elkötelezettek vagyunk a hazai gyermekegészségügy támogatása mellett, és arra is törekszünk, hogy mindig az aktuális igényekre reagáljunk. Eddig több mint 100 millió forint értékben segítettük az Országos Mentőszolgálat munkáját a K&H gyógyvarázs programban. Ez alkalommal olyan innovatív eszközökkel bővül a mentőautók felszeretsége, amelyekkel a mentők gyorsabban és könnyebben elláthatják a legkisebb, legkiszolgáltatottabb betegeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés