Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kontármunkák Szabolcs-Szatmár-Beregben is vannak, íme az átlagos kár

| 2021. 10. 06. | 16:00:00
Mélyponton a bizalom az építőiparban, állapítja meg egy felmérés.
Kontármunkák Szabolcs-Szatmár-Beregben is vannak, íme az átlagos kár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék volt az elmúlt egy évben; egy kontármunka átlagos kárösszege 753 ezer forint – állapítja meg a Mapei Kft. reprezentatív kutatása, amely szerint a lakosság építőiparba vetett bizalma alacsony szintű. Ez az érték 3,53 egy ötös skálán, ami tipikusan hullámzó, közepes teljesítményre utal, azaz a jó teljesítmény mellett a szakemberek jelentős része nem megfelelő színvonalú munkát ad ki a kezei közül a felmérésről kiadott október 6-i közlemény szerint. 

Az Észak-Alföldön a kontármunka aránya 31 százalék, az általa okozott átlagos kár 601 ezer forint.

A legmagasabb értékelés földrajzilag (3,98) Tolna megyében, a legalacsonyabb Budapesten és Pest megyében (3,32) született. A legpozitívabb a villanyszerelők (3,95) értékelése, a legalacsonyabb a generálkivitelezőké (2,89).

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék, azaz az elmúlt egy évben építkezők és felújítók egyharmada szenvedett el valamilyen kárt ilyen okból. A kontármunka aránya régiónként eltér. A legmagasabb Budapesten (41 százalék), a legalacsonyabb Nyugat-Dunántúlon és Dél-Dunántúlon (28-28 százalék).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés