Öt év börtönt is kaphatnak a Csengersimánál elfogott csempészek

police.hu

2021.10.08. 09:28

Öt év börtönt is kaphatnak a Csengersimánál elfogott csempészek

Marokkói rokonuknak akartak segíteni.

Hirdetés

Hirdetés

Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség két olasz állampolgárral szemben. A nyomozás adatai szerint a 26 éves nő és a 19 éves férfi segítséget nyújtottak az Ukrajnában tartózkodó marokkói rokonuknak ahhoz, hogy előbb a román-ukrán, majd a román-magyar államhatárt a hatályos jogszabályi rendelkezések megszegésével, a határellenőrzés megkerülésével átlépje.

Az Olaszországban élő gyanúsítottak személygépkocsival utaztak Ukrajnába, ott találkoztak a 25 éves marokkói férfival, akit a román-magyar államhatárhoz szállítottak október 6-án. Romániában a magyar határ átlépése előtt különváltak, a jogszerű beutazás feltételeivel nem rendelkező férfi és 19 éves rokona gyalogosan, a határellenőrzést megkerülve próbált meg Magyarország területére belépni, és onnan az átkelőhelyen gépjárművel beutazni szándékozó harmadik rokonuk segítségével Olaszországba továbbmenni.

Az újabb találkozót Magyarország területén, egyúttal a határsértők utazásának folytatását október 6-án a rendőrök megakadályozták.

A gyalogosan közlekedő 19 és 25 éves férfiakat Csengersimán intézkedés alá vonták, 26 éves társukat az átkelőhelyen tartóztatták fel. A rendőrök a 25 éves marokkói állampolgárt az idegenrendészeti eljárás lefolytatása után átadták a román határőrizeti szerv munkatársainak. Segítőit a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanújával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.      

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
embercsempészCsengersima

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés