Új templomot kaptak a rakamaziak

MTI

2021.10.16. 18:12

Új templomot kaptak a rakamaziak
Fotó: MTI, Balázs Attila

A hit megtartó erejéről beszéltek a szentelésen.

Hirdetés

Hirdetés

A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Rakamazon. Gulyás Gergely elmondta, ezekben az időkben különösen nagy szükség van a hitre, mint a megmaradás zálogára, de nem "a hegyek megmozgatása" kell, hanem az, hogy "egymásra tegyük a köveket és a téglákat" és ezáltal kis közösséget építsünk. A rakamazi gyülekezet így tett, előbb gyülekezeti termet hozott létre, majd hosszú évek kemény munkájával és állami támogatással megépíthette templomát is – tette hozzá.

– Magyarországon és a magyar történelemben a templomépítés mindig hozzátartozott az országépítéshez, az országot pedig éppen az ilyen kis közösségek tették naggyá, rajtuk is múlik a nemzet és az ország jövője – mondta Gulyás Gergely.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, világos bizonyítéka a hit megtartó erejének, hogy Krisztus születése után több mint kétezer évvel is épülnek templomok Magyarországon.

Az ünnepségen igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese.
Rakamaztemplomszentelés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés