Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Volt dolguk bőven a szabolcsi tűzoltóknak

| 2021. 10. 25. | 10:46:00
Komolyabb esethez nem kellett vonulniuk.
Volt dolguk bőven a szabolcsi tűzoltóknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fél hektáron égett a száraz aljnövényzet a kemecsei Petőfi utcánál, a töltésparton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Háromezer négyzetméteren égett száraz fű és avar Tiszavasváriban, a Szarvas utca elején. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral avatkoztak be.

A szabolcsi megyeszékhelyen, a Hárfa utcában növényi hulladékot égettek, ám a tűz átterjedt az érintett telek melletti kukoricatarlóra. A négyszáz négyzetméteres szabadtéri tüzet a lakosság oltotta el, a kiérkező helyi hivatásos egység kéziszerszámokkal végzett utómunkálatokat. Kisebb, pár négyzetméteres tűz volt vasárnap a csengeri Riskó Ignácz és az ököritófülpösi Arany János utcában. A csengeri önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszíneken.

Beizzott a lerakódott korom egy családi ház kandallójának kéményében, Gyulaházán. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó részeket. Az ingatlan fűtése más módon megoldható, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Gázcsonknak tolatott egy személygépkocsi egy szabolcsveresmarti üres telken tegnap délután. A kisvárdai hivatásos tűzoltók megszüntették a gázszivárgást és biztosították a helyszínt a szolgáltató szakemberének kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, gázszolgáltatás-kiesés csak az üres telket érintette. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtott végre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés