Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittasan árokba csapódott, és még trükközni akart a tiszadadai sofőr

| 2021. 11. 19. | 13:01:00
A szakértőt azonban nem sikerült becsapnia.
Ittasan árokba csapódott, és még trükközni akart a tiszadadai sofőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat az ellen a 29 éves tiszadadai férfi ellen, aki ittasan ült a volán mögé, azonban megcsúszott, és az árokba csapódott - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főgyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült autóba, azonban Tiszadada és Tiszadob között egy útkanyarulatban elvesztette az irányítást a személygépkocsija felett, és megpördülve az árokba csapódott, majd egy fának ütközve állt meg.

Kiszállt, hazasétált

A férfi a balesetben nem sérült meg. Kiszállt az autóból, és a rendőrség értesítése nélkül visszasétált Tiszadadára, ahol megpróbált segítséget kérni, és közben szeszes italt is fogyasztott.

A rendőrjárőrök 1 óra múlva igazoltatták a szemmel láthatóan ittas férfit, ezért vérvételre előállították. Azt állította, hogy előző este, és kizárólag a baleset után ivott.

Nem érdemes az alkoholfogyasztás idejével és mennyiségével trükközni, mert a szakértő könnyedén megállapítja, hogy az ittas sofőr igazat mond-e. Jelen esetben az igazságügyi orvosszakértő cáfolta a vádlott védekezését, és megállapította, hogy a vádlott közepes-súlyos fokú ittas állapotban vezetett.

Tettéért pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés