Hirdetés

Iskolakápolnát avattak Ajakon

MTI

2021.12.09. 09:07

Iskolakápolnát avattak Ajakon
Fotók: MTI/Balázs Attila

Soltész Miklós: határozottan kell visszaverni a keresztényellenes támadásokat.

Hirdetés

Hirdetés

Az a feladatunk, hogy határozottan, szeretetteljesen, de keményen visszaverjük azokat a támadásokat, amelyek a kereszténység ellen indultak - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára december 8-án, szerdán Ajakon.

Soltész Miklós a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában emelt, Szent II. János Pál nevét viselő iskolakápolna szentelési ünnepségén a néhai egyházfőre emlékezve azt mondta, a pápa szeretetteljes viselkedésével mindenkit meg tudott szólítani és adott esetben bocsánatot tudott kérni a kereszténység korábban elkövetett bűnei miatt is.
Rá tudott szólni egy "vadliberális világ" szószólóira, keményen és határozottan vállalta a kereszténységet, nekünk pedig ugyanez a feladatunk - fogalmazott az államtitkár. Az itt nevelkedő gyermekek és a pedagógusok merik ezt az utat vállalni a kereszténység védelmében - hangoztatta.

Soltész Miklós kitért arra, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő iskolákban is le kell tenni azokat az alapokat, azokat a "kősziklákat" és üzeneteket, amelyek megerősítenek minket kereszténységünkben és hazaszeretetünkben.
Ezek által bátran és világosan Európa felé fordulhatunk azért, hogy megmentsük a kontinenst - mondta az államtitkár, megjegyezve, ebben például a lengyelekkel és más közép-európai népekkel teljesen azonosan gondolkodunk.
Az eseményen Seszták Miklós kormánybiztos, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arra biztatta a jelenlévőket, térjenek be az iskola kápolnájába bármikor, mert az ajtaja mindig és mindenki számára nyitva áll.
Az épületrészt Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök szentelte fel.
Rozinka Mihály intézményvezető elmondta, az elmúlt három évben az egyházmegye többször nyújtott támogatást az iskolának, mintegy 94 millió forint értékben. A kápolna építését is magában foglaló beruházások során az iskolaépületben korszerűsítették a világítást és a fűtést, rekortánpályát alakítottak ki az udvaron, valamint elvégezték a belső felújítási munkálatokat és az óvodai udvari játékok rekonstrukcióját is.
 A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a 2019. június 27-ei viharkár felszámolásához 26,4 millió forint értékben nyújtott rendkívüli támogatást az intézménynek.

 

Galéria

NyírtelekAjak

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés